Tortarendelés

Jelenleg ezt olvasod:
< Vissza a témákhoz

Alapértelmezetten a Tortarendelés modul nincs bekapcsolva. A Beállítások majd a Rendelőfelület menüpont alatt található a ki- és bekapcsoló gomb a modulhoz, kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat.

A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Tortarendelés menüpontot.

Onnan tudjuk hogy jó helyen vagyunk, hogy bal oldalt legfelül a Tortarendelés fül lesz látható.

Itt meg fog jelenni a már ismert rendelőfelület. Üssük fel a kívánt termékeket, majd kattintsunk az Elfogadása gombra.

Szintúgy onnan tudjuk hogy jó helyen vagyunk, hogy egy összetettebb felülettel találkozunk a rendelés összeállítása után.

Az itt felugró ablakban töltsük ki a megrendelő adatait és írjuk be az előleg összegét, ha van ilyen, illetve a teljesítés időpontját, éééé.hh.nn formátumban, ha szeretnénk megadhatuk hozzá pontosabb ídőpontot is, óó:pp formátumban.
FONTOS! Az teljesítési időpontot jelenleg a rendszer csak óó:pp állapotban tudja értelmezni, ha tehát van egy olyan rendelésünk, amelynek az átadási idejét reggel nyolcra kérték, akkor azt 08:00-ként kell felvinnünk és nem 8:00-ként! A Mentés gombra kattintva véglegesítsük a tortarendelést.

Ezeket az adatokat kézhez is kaphatjuk a blokknyomtatás segítségével, nekünk tetsző példányban.

Ha belemegyünk a Lekérdezések Összesítés fülbe, akkor láthatjuk, hogy a mai napon, amikor felvettük a tortarendelést, befizetett előlegek jelennek meg. Ennek a mai mérlegben kell megjelennie, így ma előleg többlet összeggel zárjuk a napot.

A szoftver úgy korrigál, hogy a teljesítés napján ezáltal az eredeti összegből levonja az előleg összegét, ha létezik ilyen. Ezt láthatjuk, ha belépünk a Lekérdezések menüpont Tortarendelések fülbe.
Alapértelmezetten mindig a mai napot fogja megnyitni. Itt lehetőségünk van egy általunk megadott intervallumra szóló rendeléseket lekérdezni.

FONTOS! A tételszám, ha van előleg megrendelt tételek+2-re nő, az előleg és a korrekciós faktor felszámítása miatt. Ha nincs előleg, akkor a tételszám megegyezik a rendelt emelek számával.

A szerkesztésbe belelépve pedig láthatjuk a rendelés részletes állapotát és az adatokat. Itt véglegesíthetjük a kifizetést, kinyomtathatjuk a rendelés példányát, elküldhetjük tetszőleges email címre a rendelés adatait, illetve törölhetjük az egész rendelést.


FONTOS! A fizetendő össze a ki nem fizetett értéket jelenti, amit már nem tartalmazza az előleg összegét.