Rendelőfelület

Jelenleg ezt olvasod:
< Vissza a témákhoz

Rendelőfelületünk személyreszabhatóságának köszönhetően a legegyszerűbb igénytől a bonyolultabb igények felé igen széles körben ki tudja elégíteni a kisebb éttermek igényeit.

Rendelőfelület alapbeállítással

Az alapbeállítások mellett egy egyszerű felületet találunk. A Főmenüből a Rendelés menüpontra kattintva láthatjuk a már felvett Termékeinket, a rendelésünk eddigi Összegét, a Törlés gombot ❌ , illetve a rendelés Elfogadása gombot ✅ .

Az eddig felvett termékeink sorrendje a rendelőfelületen a következő: először az Ételek, majd az Italok, végül a Szolgáltatások fognak kilistázódni.

A rendelés felvételénél érintőképernyős eszközön egy érintéssel, egyesével tudjuk hozzáadni a kívánt termékeket. Ha valamely termékből véletlenül túl sokat adtunk volna hozzá, vagy a vendég mégsem kér egy adott terméket, akkor hosszan tartó érintéssel a rendszer törli az adott termék összes darabszámát annál a rendelésnél.

Nem érintőképernyős eszközön egér használatával az adott terméket az egér bal gombjával tudjuk egyesével hozzáadni, jobb kattintással pedig törölni azokat. Billentyűzetet használva a termékek beállításainál egy adott terméket egy adott billentyűgombhoz tudunk kötni, annak egyszeri megnyomásával egy terméket tudunk hozzáadni az adott rendeléshez. Ugyanezen gomb nyomvatartásával és a space gomb lenyomásával tudjuk törölni a kívánt terméket/ termékeket.

A termékek színét (kategóriáját) a termék felvételekor, illetve később a termék szerkesztésénél (Főmenü – Adatok – Ételek/Italok/Szolgáltatások – kiválasztott termék – Szerkesztés – Szín) is tudjuk állítani.

A termékek sorrendje a rendelőfelületen a termékek felvételének sorrendjében jelenik meg. Ennek megváltoztatásához az adott termék beállításait (Főmenü – Adatok – Ételek/Italok/Szolgáltatások – kiválasztott termék – Szerkesztés – Sorrend) kell megváltoztatni. Ez a szám lehet mínusz, nulla vagy plusz értékű is. Érdemes nem egyesével, hanem például ötösével növekvő számokat megadni az egymás után következő termékekhez, hogy később könnyebben be lehessen szúrni közéjük egy újabb terméket.

A sorszámok beállítása után a Rendelőfelületen a termékek úgy fognak megjelenni, hogy először listázódnak ki növekvő sorrendben az Ételek, majd ezt követően növekvő sorrendben az Italok, végül szintén növekvő sorrendben a Szolgáltatások. Tehát például egy 100-as sorszámú Étel előrébb lesz a kilistázásban, mint az 1-es sorszámú Ital.

A rendelés Elfogadása gombra ✅ kattintva egy pillanatra megjelenik a mentés ikon 💾, jelezve, hogy a rendszer elmentette a rendelést.

Rendelőfelület személyre szabása

A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Beállítások menüpontot. Itt a Rendelőfelület gombra kattintva jutunk el a Rendelőfelület személyreszabásához.

Az 1. beállítási pont a Szűrő. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt láthatjuk, hogy megjelent egy szűrősáv. Ennek használatával gyorsítani tudjuk a rendelések felvételét. Az első szűrő az Ételeket listázza ki, a második az Italokat, a harmadik pedig a Szolgáltatásokat. A többi 6 szűrőhöz személyre szabva állíthatunk be termékeket, termékkategóriákat.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 2. beállítási pont a Keresés. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Láthatjuk, hogy a Szűrő sáv alatt megjelent egy gyorskeresés funkció. Ennek segítségével sok termék közül is gyorsan ki tudjuk keresni a számunkra megfelelőt.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 3. beállítási pont a Rendelés kerete. Kattintsunk ennek legördülő menüjére. A Normál méretezésről válthatunk Kisebb menüre. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt láthatjuk, hogy a Rendelés legfelső sávja kisebbre váltott, így egyszerre több termék fér ki a képernyőre.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 4. beállítási pont a Rendelés megerősítése. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt a termékek beütése után az Elfogadása gombra ✅ kattintva egy felugró ablakban láthatjuk a Rendelés tételeit és végösszegét. A Mentés gombra kattintva a rendszer elmenti az adott rendelést. A Nyomtatás gombra kattintva – összekötött blokknyomtató jelenléte esetén – akárhány példában kinyomtathatjuk az adott rendelésről szóló blokkot. A Vissza gombra kattintva folytathatjuk ugyanezen rendelést.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt az 5. beállítási pont az Árak megerősítésnél. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt a termékek beütése után az Elfogadása gombra ✅ kattintva egy felugró ablakban láthatjuk a Rendelés tételeit, azon külön árait és a teljes rendelés végösszegét.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 6. beállítási pont az Árak a gombokon. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Ekkor láthatjuk, hogy a termékek gombjain nem csak azoknak a neve, hanem a pontos ára is látható. Amennyiben ezt kikapcsoljuk, akkor a gombokon ugyan nem lesz pontos ár, viszont a gombok kisebbek lesznek!

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 7. beállítási pont a Gombszélesség. Itt pixelekben meg tudjuk adni, hogy milyen széles gombokat szeretnék látni a Rendelőfelületen. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt láthatjuk, hogy a beállításaink alapján mekkora lett a gombok szélessége.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 8. beállítási pont a Gomb betűmérete. Itt szintén pixelekben tudjuk megadni, hogy milyen betűméretet szeretnénk látni a gombokon. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt láthatjuk, hogy a beállításaink alapján mekkora lett a gombok betűmérete.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 9. beállítási pont az Asztalrendelés. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Itt a termékek beütése után az Elfogadása gombra ✅ kattintva egy felugró ablakban láthatjuk a Rendelés tételeit, azon külön árait és a teljes rendelés végösszegét. Egy legördülő menüben már azt is kiválaszthatjuk, hogy az adott rendelés a pultnál egyből kifizetett Pultrendelés volt, vagy még ki nem fizetett Asztalrendelés. További információk az Asztalrendelés oldalon.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 10. beállítási pont az Asztaltérkép. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki az Asztalrendelés menüpontot. Itt a már felvett asztalainkra tudunk felütni termékeket. A kiválasztott asztalra kattintva ugyanaz a Rendelőfelület jön fel, mint amit már ismerünk. A beütött termékek után az Elfogadása gombra ✅ kattintva a felugró ablakban láthatjuk azt, hogy a Rendelés tételeit melyik asztalra ütöttük fel. A mentés gombra kattintva véglegesíthetjük a termékek hozzáadását az asztalhoz, a Nyomtatás gombbal pedig korlátlan darabszámban nyomtathatjuk ki az összesítő blokkot. További információk az Asztaltérkép oldalon.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 11. beállítási pont a Tortarendelés. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Tortarendelés menüpontot. Itt meg fog jelenni a már ismert Rendelőfelület. Üssük fel a kívánt termékeket, majd kattintsunk az Elfogadása gombra ✅. Az itt felugró ablakban töltsük ki a megrendelő adatait és írjuk be az előleg összegét, illetve a teljesítés időpontját. A Mentés gombra kattintva véglegesítsük a tortarendelést. További információk a Tortarendelés oldalon.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 12. beállítási pont a Kedvezmények. Kattintsunk ennek engedélyezésére. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Láthatjuk, hogy a végösszeget jelző szám jobb felső sarkában megjelent egy kék cédula🔷. Üssük be a kívánt termékeket. A cédulára vagy a végösszegre kattintva be tudjuk állítani, hogy egy adott termékre vagy a teljes végösszegre szeretnénk kedvezményt adni. További információk a Kedvezmények oldalon.

A Beállítások – Rendelőfelület menüpont alatt a 13. beállítási pont a Kedvezmények (%). Írjuk be vesszővel elválasztva azokat a kedvezmény értékeket (százalékban), amiket vegdéglátói egységünkben használni szoktunk. A lap alján található Mentés gombbal véglegesítsük változtatásainkat. A Főmenüre kattintva válasszuk ki a Rendelés menüpontot. Üssük be a kívánt termékeket. A cédulára vagy a végösszegre kattintva a felugró ablak legördülő menüjében már ki tudjuk választani az általunk használt kedvezmények mértékét is. További információk a Kedvezmények oldalon.