Házhozszállítás

Jelenleg ezt olvasod:
< Vissza a témákhoz

Beállítások:

Bejelentkezés utána a főmenüből válasszuk a Beállítások lehetőséget, majd kattintsunk a Házhozszállításra.

Itt láthatjuk az összes beállítást, ami a házhozszállításhoz kapcsolódik.

FONTOS! Minden változtatás után a lap alján kattintsunk a MENTÉS gombra!

A lap tetején található az a külső link, amivel vendégeink elérik az online étlapunkat. Ez csak akkor érhető el, ha a második opció, az Online étlap be van kapcsolva! Amennyiben ezt a linket meg szeretnéd változtatni, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

Online étlap: Bekapcsolásával létrehozzuk a saját online felületünket, ettől kezdve étlapunk megjelenik az interneten.

Kép: Tallózás segítségével beállíthatunk saját profilképet.

Háttérkép: A legfelső blokk háttérképét tudjuk vele állítani.

Üzlet neve: Ez a név lesz a fejlécben, mint az üzleted neve.

Üzlet szlogen: Ez a szöveg lesz az üzleted neve alatt. Ez lehet egy mondat is, de akár egy #hashtag vagy akár csak egy @tag is.

Rendelőoldal színe: Egy színt tudunk beállítani, amely a fenti blokk háttérszíne, és a rendelő gombok színeit adja. Ha nem állítunk be színt, akkor a StajerFood narancssárga színe marad alapszínként. Ide megadhatunk angolul színeket, pl “blue”, “green”, de használhatunk HEX színeket is, pl 7d097d. LINK a szín kiválasztásához.

Minimum rendelési összeg: A vevők ez alatt az összeg alatt nem tudnak rendelést leadni.

Szállítási díj: A minimum rendelési összegen felül még pluszban terhelődik rá a végösszegre.

Ingyenes szállítás ettől: Ettől az összegtől nem számolódik fel a szállítási díj.

Cím: A rendelőfelület bal felső sarkába kattintva megjelennek vendéglátói egységünk adatai. Ebbe a mezőbe megadhatjuk egységünk címét, így a vevőket segítjük az odatalálásban.

Telefon: A rendelőfelület bal felső sarkába kattintva megjelennek vendéglátói egységünk adatai. Ebbe a mezőbe megadhatjuk egységünk telefonszámait. Fontos azoknak a helyeknek, akik nem online szeretnék felvenni a rendeléseket, hanem telefonon.

Fizetési információk: A rendelőfelület bal felső sarkába kattintva megjelennek vendéglátói egységünk adatai. Ebbe a mezőbe adhatjuk meg, hogy milyen fizetési eszközöket fogadunk el, pl készpénz, bankkártya, stb. Adhatunk extra információkat is, pl: “Bankkártyás fizetés csak 1000 Ft felett.”

Házhozszállítási információk: A rendelőfelület bal felső sarkába kattintva megjelennek vendéglátói egységünk adatai. Ebbe a mezőbe adhatjuk meg a házhozrendeléssel kapcsolatos fontosabb információkat, pl milyen területekre szállítunk, mennyi idő alatt, stb.

Felugró üzenet megnyitáskor: Rögzített információs sáv, csak akkor jelenik meg ha ki van töltve. Bármilyen fontos információt közölhetünk itt, például rendkívüli (ünnepnapi) nyitvatartást, új választékot, stb.

Nyitvatartás: A rendelőfelület bal felső sarkába kattintva megjelennek vendéglátói egységünk adatai. Napokra lebontva megadhatjuk a nyitvatartásunkat, pl 08:00 – 20:00. Írhatunk szöveget is, mint például: “Zárva”, “Telefonos egyeztetés szükséges”, “Csak házhoz szállítás”.

Kategóriák sorrendje: Itt adhatjuk meg, hogy ételeink, italaink, szolgáltatásaink kategóriái milyen sorrendbe jelenjenek meg. Például ha van egy “Üdítők”, “Előételek”, “Ajánlatunk”, “Fagyik” kategória, akkor ezeket sorba rendezhetjük a következőképpen: “Ajánlatunk; Előételek; Fagyik; Üdítők”. Fontos, hogy a különböző elemeket pontosvesszővel válasszuk el!

FONTOS! Az Adatok Ételek/Italok/Szolgáltatások szerkesztés fülben pedig a Kategória négyzetbe ugyanaz kerüljön, mint amit a Házhozszállítás modul részben adunk meg.

Termékek szerkesztése

Amikor megnyitjuk az online étlapot, akkor újfajta beállítások jönnek létre az Ételek / Italok / Szolgáltatások szerkesztésénél.

FONTOS! A rendszer nem tudja automatikusan, hogy melyik ételt milyen kategóriába szeretnénk kitenni, ezért ezt nekünk kell beállítani. A következő leírás segít ebben:

A Menü > Adatok pontban válasszunk ki egy tetszőleges ételt / italt / szolgáltatást, és kattintsunk a szerkesztés gombra. Az alapbeállítások mellett extra beállítások nyíltak meg számunkra.

A könnyebb átlátás érdekében minden Online Étlap-beállítás nevébe beletettük az “Online” szót!

  • Név: Termék neve, ez fog látszani mind a belső, mind a külső rendelőfelületen.
  • Szín: Termék színe, ez csak a belső rendelőfelületen adja meg a termék színét.
  • Ár: Termék ára, ez fog látszani mind a belső, mind a külső rendelőfelületen.
  • Sorrend: Termék sorrendje a többiekhez képest, mind a belső, mind a külső rendelőfelületen. Ez szabja meg, hogy két ugyanolyan kategóriában lévő termék egymáshoz képest milyen sorrendbe legyen. A számok növekvő sorrendben vannak, tehát ha az Espresso kávét szeretnénk a Latte kávé elé, akkor az Espresso számának kisebbnek kell lennie, mint a Latte száma.
  • Kategória: Termékek kategóriáját adhatjuk meg a külső és belső rendelőfelületen, például Főétel, Hamburger, Desszert stb.
  • Belső leírás: Ez a megjegyzés csak a belső oldalon érhető el. Ez lehet megjegyzés saját magunknak, recept, allergén anyagokról információk, stb.
  • Online rendelhető: Bekapcsolásával a termék megjelenik a külső házszállítási rendszeren. Alapértelmezetten egyik termék sem rendelhető online, a termékeket nekünk kell engedélyezni. Amennyiben egy terméket később le szeretnénk venni a listáról, akkor ezt a beállítást kikapcsolva tudjuk elrejteni.
  • Akciós (online): Bekapcsolásával egy terméken megjelenik a külső rendelőfelületen az akciót jelző kis ikon, jelezve ezt a vendégeknek.
  • Online leírás: Olyan leírás, amely megjelenik az online felületen a potenciális vendégeknek.
  • Kép (online): Tallózással feltölthetünk tárunkból egy képet, ami megjelenik az online rendelőfelületen. Amennyiben egy termék képét töröljük, lecseréljük, vagy a terméket töröljük, akkor a képet automatikusan töröljük, a rendszer nem tárolja a képeket visszamenőlegesen!